Dersom du betaler dyre renter på flere forbrukslån, kan refinansiering være løsningen for deg. Refinansiering kan gi deg lavere rente, reduserte gebyrer og utgifter samt færre regninger og en mye bedre oversikt over egen økonomi. En annen fordel er at du får en eneste långiver å forholde deg til og da kan du enkelt holde et øye med lånet ditt i din nettbank og i mobilbanken. Du vil med andre ord alltid ha kontroll.

Du kan samle smålån med refinansiering

Et smålån er et lite, men lånt beløp som fører med seg en rask nedbetalingstid for å unngå høye renteutgifter. Dersom man mister kontrollen med et smålån, kan det bli kostbart for låntakeren. Har du smålån, bør du også sjekke om du betaler for mye. Det kan være smart å samle dyre smålån og kreditter til et refinansieringslån. 

Refinansiere forbrukslån inn i boliglån

Dersom du har betalt ned en del av ditt boliglån, har gjort vedlikehold eller oppussing som har bidratt til at verdien på boligen har økt, kan du låne penger på boligen for å bli kvitt dyre smålån. Det kan i mange tilfeller være den aller beste løsningen da renten på ditt boliglån er lavere enn på kredittkort og forbrukslån, nettopp på grunn av at banken har sikkerhet i boligen. Det å bake forbrukslån inn i boliglån kan derfor gi deg sparte kostnader og mye bedre råd.

Det kan være mange grunner til at man trenger å søke om å refinansiere et forbrukslån. Noen gjør det for mulighetenes skyld, mens andre gjør det for å få ned kostnadene per måned og deretter få bedre råd. Kanskje kan du realisere drømmeferien, pusse opp flere rom i huset eller bygge deg en stor garasje. En refinansiering av forbrukslån kan nemlig gi deg mange muligheter, en friskere økonomi og lavere kostnader i måneden.

 

Slik funker det

Når du refinansierer en forbruksgjeld, vil det si at du tar opp et nytt lån, men som regel med bedre vilkår, for å betale ned gammel gjeld. De aller fleste får vanligvis lavere månedlige kostnader ved å refinansiere forbrukslånet. Det finnes også banker som tilbyr dette selv om man skulle ha en betalingsanmerkning.

Vær nøye å tenk over den effektive renten når du sammenligner lånetilbud fra forskjellige banker og låntilbydere. Husk at det er den effektive renten du må ta utgangspunkt i da den viser hva du faktisk betaler for lånet i tillegg til rentekostnaden.

Ønsker du en ekstra økonomisk sikkerhet kan du også kjøpe betalingsforsikring. Den forsikringen sørger for at du kan betjene lånet ditt dersom en uforutsett situasjon skulle oppstå, som for eksempel hvis du blir sykmeldt, plutselig står uten jobb eller kommer utfor en ulykke.